#22 Kommet for å bli

tumblr_nz48p8vEwM1tmjgoto1_1280.jpg

Kommet for å bli (tekst/mel. K. Aukland)
Hvor ofte skjer det egentlig – at vi forandrer oss? At vi endrer hva vi mener om noe eller hvordan vi gjør ting? Det skjer vel at folk greier å forandre seg basert på egen innsats og vilje, men som oftest skjer forandringene sakte og i respons til hva andre rundt gjør med oss. Det er også tilfelle med personen vi møter i denne sangen. En annens kommentar bærer omsider frukt mange år senere.

***

Den beste podkasten og radiodokumentar-serie om vanlig folks liv er This American Life. Nylig spilte de en episode som handlet nettopp om når folk forandrer seg. Den heter 'Transformers' og i løpet av en time møter vi ulike folk som faktisk får det til - de blir annerledes. 

***

I skuespillet For lukkede dører av J.P. Sartre utforsker filosofen hvor viktig de andres øyne er og hvordan det å bli sett av andre er knyttet til vår selvfølelse. Du kan se BBCs adapsjon til TV av stykket her under tittelen In Camera

Knut Aukland