#6 Du står alene i min sang

Hvorfor faller jenter for de slemme gutta?

Vi befinner oss stadig vekk i forhold som vi egentlig ikke bør være i. Det er også tilfellet i denne sangen. Hun er sammen med en som ikke er bra for henne. Kanskje kan han ikke noe for det. Eller kanskje er han rett og slett en drittsekk.

***

I NRK-serien SKAM (sesong 2) blir Noora sammen med William. På Youtube kan du se fanvideoer som hyller forholdet mellom de to, men er ikke William egentlig en manipulerende drittsekk? Flere har argumetnert for det:

Spørsmålet blir da: Hvorfor faller jenter som Noora for badboys som William? Aftenpostens SiD har lagt ut en podcast hvor noen norske kids rundt 16-18års alderen diskuterer spørsmålet.

***

Sist jeg så en god film som omhandlet dette var problematikken snudd på hodet. I Take This Waltz har hun funnet en god og snill mann, men føler likevel at noe mangler. Bør vi leve med eller agere på sånne følelser? I Take This Waltz gjør hun det siste – hun forlater mannen sin og velger elskeren. Hun "følger sitt hjerte", men i filmens siste del blir det uklart om det egentlig var det rette valget når alt kommer til alt.

Knut Aukland