#2 Glir forbi

Jeg covrer Jaa9 & OnklP og spør: Hettegenser og caps – kan man bli for gammel for det? 

Glir Forbi (tekst fra Jaa9 & OnklP, mel. K. Aukland). 
Når lista over de 100 beste låtene i Norge skal skrives, bør Glir forbi av Jaa9&OnklP ligge på den øvre halvdelen. Selv om den originale versjonen er på mange måter en feiring av det å ikke vokse opp, finnes det også en resignasjon og fortvilelse i sangen som jeg har forsøkt å trekke frem i min versjon. Jeg-personen i visa nærmer seg tretti og kjenner seg uvel i de klærne han adopterte en gang i ungdomstiden og spør: "Hettegenser og caps, kan man bli for gammel for det?" Personen opplever det noen forskere i dag kaller kvartlivskrisa eller tredveårskrisa. Noe av teksten er tatt fra J9&P mens jeg har lagt til andre ting. 

Runar Lundvall har lagt til koring og bass. Beatsa med 80-tallsklapp fant jeg selv en gang og la til mens det gikk en liten djevel i meg. Selv om det kan virke som en lang avstand mellom hip-hop og visesang ser jeg de som ganske like: norsken står sterkt og i begge sjangerne spiller tekstene den sentrale rollen. Begge ønsker å fortelle historier. 


Knut Aukland