#4 Nytt liv

Parmiddag, seriøs salat, kyllingbryst og Idol på TV2 – Nytt liv tar for seg frykten for det etablerte voksen livet. 

Nytt liv (mel/tekst K. Aukland)
Linja om "kyllingbryst og idol på TV2" er hentet fra en scene i filmen Reprise (2006) hvor en kompis av den ene protagonisten argumenterer for at samboerlivets "feminine sfære" vil bety Idol-tv og kyllingbryst og slutten på mannlig kreativitet og inderlighet - "Jenter er bare ikke kule." Selv om disse kvinnefiendlige holdningene er portrettert noe overdrevet, tror jeg denne karakteren peker på oppfatninger mange menn faktisk har. Jeg er derfor litt utilpass med at denne sangen støtter opp under denne ideologien, og tror forøvrig at mange kvinner deler en del av disse fryktene. Jeg har bedt en kompis om å lage en ny tekstversjon av sangen fra en jentes perspektiv, men venter fortsatt på svar. Kanskje du kan skrive den?

Nytt liv handler om et aspekt ved den såkalt kvartlivskrisen/30årskrisen: overgangen til det etablerte, til familielivet. Opprinnelig var tanken at sangen skulle spille på frykten for det etablerte liv og samtidig unngå en glorifisering av singellivet. Sånn ble det altså ikke. Når jeg hører låta nå er det ikke vanskelig å merke at jeg har hørt mye på Stein Torleif Bjella og Heim for å døy (2013) da jeg skrev denne. Den skiva er knallgod.

Her kan du se video fra Birkenlunden hvor jeg spiller låta. 

Knut Aukland