#18 Dyr i sirkler

Dyr i sirkler (mel./tekst K. Aukland)
Jeg skrev denne visa en periode jeg bodde et sted jeg hadde utsikt mot et titalls vinduer i en boligblokk like ovenfor stuevinduet. Dette oppsettet fikk meg ofte til å tenke på en av bøkene om Elling skrevet av Ingvar Ambjørnsen. 

I den første boka i serien – Utsikt til paradiset (1993) – er det nemlig det som tar mest plass: Ellings aktive observasjoner av folk (med et veldig dyrt og godt teleskop), samt hans kreative fortolkninger av hva de ulike folkene holder på med og hvem de er. Jeg husker at slutten på boka gjorde et stort inntrykk på meg fordi Ambjørnsen lykkes så godt med å få oss inn i Ellings hodet at vi ikke tenker på hva det er han egentlig gjør og hvordan det ser ut i leiligheten han har bodd, helt uten oppsyn etter hans mor døde, . 

Her kan du høre et utdrag fra boka hvor Elling rigger til sitt teleskop og titter inn mot åtte blokker – en utsikt rett inn til paradiset.

Knut Aukland