#15 Husker du?

Fortiden forandrer seg 

Trekta– min barndoms verden. Jeg bodde i huset til venstre, mens bestekompisen min bodde i det andre huset til høyre. 

Trekta– min barndoms verden. Jeg bodde i huset til venstre, mens bestekompisen min bodde i det andre huset til høyre. 

Husker du? (tekst/mel K. Aukland)
Trekta, Risør, Norge: Jeg vokste opp i en liten gate, i en liten by, i et lite land. Dette er slik jeg husker tiden i gata der jeg vokste opp. Det vil si, det er slik jeg husker det nå. For jeg vet at ikke bare steder, men også minner forandrer seg. 

***

ps. Tittelen 'Husker du' er forøvrig et nikk til viseboka med sammenavn som samler alle låtene til Odd Andreassen som blant annet skrev Risørflekken, Risør II og Risørvalsen om "minnenes sang". Låta Huser du? tar også for seg hukommelse som tema, om enn på en helt annen måte. Her er det to gamle gubber som mimrer om de harde gamle da'r på sjøen. Samlingen kan kjøpes her.   

Knut Aukland