#10 Alt i orden mor (jeg bare striblør)

Hør Bob Dylan i norsk språkdrakt via Jan Erik Vold

Alt i orden mor (jeg bare striblør) [Dylan/Vold]
Bob Dylan får Nobels litteraturpris for sine tekster, men hvordan høres Bob Dylan ut på norsk? Jeg forsøker meg på Jan Erik Volds versjon av It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding) som blir til Alt i orden mor (jeg bare striblør). En kort kronologi:

1. 1964: Bob Dylan skriver It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)
2. 1977: Jan Erik Vold oversetter låta til Alt i orden mor (jeg bare striblør) i Bob Dylan: Damer i regn – 70 sanger på norsk.
3. 2016: (13. oktober) Bob Dylan får Nobels litteraturpris.
4. 2016: (14. oktober) 100viser ute med låt #10.

Mens du hører låta kan du lese originalteksten her, og få tak på Jan Erik Volds Dylan-tolkninger på norsk: Damer i Regn. Du kan finne boka på biblioteket, kjøpe den brukt på antikvariat.net eller ny her for 250 spenn.

ps. Radiotips: Håvard Rem stod for en herlige Bob Dylan-serie for P2 et par år tilbake. Det er bare å håpe at den gjøres tilgjengelig på nrk.no snart.  

Knut Aukland