En vise
per uke
i 100 uker

Fra 1. august 2016 skal jeg forsøke å legge ut en ny vise hver uke, i 100 uker. 

Målet er satt og rammene er klare. Noen viser ligger klare, andre er uferdige og uskrevne. Jeg har aldri gitt ut noen låter før og har ingen offisiell musikkutdannelse, men jeg liker viser og jeg har både spilt og laget dem i flere år nå. Dette er min hyllest til visesjangeren. 

Hvorfor hundre viser på hundre uker? Kvantitet sies ofte å gå utover kvalitet, men jeg har lyst å slå et slag for mengde. For kan det ikke dukke opp en og annen dugelig vise hvis man bare lager mange nok? Det sies at Woody Guthrie skrev 26 viser i løpet av en måned da han fikk offentlige midler til å lage låter til støtte for det statlige demningsprosjektet på Columbia River. Blant disse 26 finner vi perlen Pastures of Plenty (1942) som tar for seg migrantarbeiderens slit og verdighet (hør Dylands versjon). Om jeg ville komme i nærheten av noe sånt tviler jeg, men man kan jo håpe!

Lyd- og produksjonskvalitet er det så som så med. Midlene er enkle. Visene står stort sett ukledde og råe. Kanskje noen kommer til å hjelper til underveis. 

Du kan finne låtene på SoundCloud og
følge med på Facebook

 
 

Kontakt

hundreviser@gmail.com