#80 Luigis sang + Siste brettet på Mario

Luigis sang + Siste brettet på Mario
Super Mario Bros 1 fra 1985 ble en udødelig klassiker. Selv fikk jeg ikke lov til å eie TV-spill som barn, så da jeg flyttet hjemmefra skaffet jeg meg en Nintendo 8-bits. En tidlig bølge Mario-nostalgi kom, og med den sanger om Mario, Luigi og Bowser. Den første jeg husker var Sigurd sin absurde: Mario sitter i toppen av et tre, brakk en grein og detter like ned, men det var Bowser skyld, "Unnskyld det var ikke meninga og sage greina ned". Senere utviklet en sang seg om hvert enkelt brett på Mario 3, men den husker jeg ikke. I gamle opptak fant jeg likevel Luigis sang (på Beatles Blackbird), og Siste brettet på Mario (på Lillebjørns Sangen om Danmark). Et siste vers jeg husker som ikke kom med her: For Bowser var ikke bare slem, i bryllupet til Mario kom han og gav ham en klem, og sa "Lykke til, fra nå av skal jeg bare være hyggelig og snill".      

luigimariosprites.jpg
Knut Aukland