#67 Vise om en app og dens stille død

Vise om en app og dens stille død (tekst/mel. K. Aukland)
I 2014 lagde Josh Begley en enkel app som henter inn nyhetsrapporter om droneangrep og viser  hvor i verden det skjedde. Mellom 2014-2016 ble ulike versjoner av programmet sensurert 12 ganger av Apple. Den eneste begrunnelsen de gav var at den var ”excessively objectionable or crude content.” Så, i mars 2017 var den plutselig ute for nedlasting igjen, men kun noen uker før Applekonsernet fjernet den for 13. gang.

I Pakistan regner man med at mellom 256-633 sivile ble drept av amerikanske droneangrep mellom 2009-2015. Alt tyder på at droneteknologien vil ta oss til et enda mørkere sted.

                                                                                                                                                              Josh Begleys app het først  Drones+  før den senere fikk navnet  Metadata+

                                                                                                                                                              Josh Begleys app het først Drones+ før den senere fikk navnet Metadata+

Knut Aukland